Predstavitev projekta

Brezplačna pravna pomoč je projekt študentov pravne fakultete, ki deluje pod mentorstvom odvetniškega pripravnika in odvetniške pisarne. Deluje vzajemno in sicer v smislu uresničevanja ustavne pravice enako dostopnega pravnega varstva za vsakogar ter na drugi strani mladim pripravnikom in študentom ponuja možnost nabiranja novih izkušenj iz praktičnega področja.

Brezplačna pravna pomoč zajema en brezplačni pravni nasvet za eno osebo o enem konkretnem primeru. Zainteresirana oseba lahko zastavi vprašanje preko spodnjega obrazca ali preko e-poštnega naslova. Pri zastavljanju vprašanja na kratko opišite bistvo vašega primera ter konkretno vprašanje v zvezi z njim. V kolikor je to mogoče, priložite tudi listino, na katero se nanaša predmetna zadeva ter vaše kontaktne podatke, kamor vam lahko odgovorimo.

Članstvo v društvu ali finančni položaj zainteresirane osebe za pridobitev brezplačnega pravnega nasveta ni pogoj.  Pomoč je na voljo vsakomur, tudi pravni osebi. Izjeme so zgolj kverulantni in osebe, katerim je bila s strani sodišča odvzeta poslovna sposobnost zaradi kverulantstva.

Cilj tega projekta je nuditi učinkovito sredstvo za rešitev konkretnih pravnih problemov vsakomur na cenovno dostopen način.

 

Preberi več >>>