Otroci iz rejniških družin so skupaj z otroci in vnuki članov Rotary cluba Domžale preživeli prelep Miklavžev večer, v torek    5.12.2017, v Kulturnem domu Janka Kersnika v Lukovici.

Po prijaznem pozdravu predsednika Rotary cluba Domžale, Marka Podbevška, se je pričakovanje otrok, združeno s posebnim veseljem in vznemirjenjem, stopnjevalo. Vemo, da ta dobri mož po izročilu prinaša pridnim otrokom darila, porednim pa šibe.

S pevko Alenko Kolman in ljubko Pujso Pepo smo rajali, prepevali, telovadili, umivali zobe, ponovili dneve v tednu, se smejali Pepinim dogodivščinam in klicali sv. Miklavža. Čakanje nanj je bilo lepo.  

Prišel je z dolgo belo brado, v zlatem plašču, s prelepo kapo,  belimi rokavicami in zlato škofovsko palico. V spremstvu angelčka je pozdravljal otroke, jim povedal o svojem izročilu, kako lepo je delati dobro in jih povabil, da mu kaj zapojejo. Odziv otrok je bil izjemno prisrčen: najmlajši so bili najpogumnejši za nastopanje. S pozdravom staršem, ki ustvarjajo otrokom varen dom, je obdaril tudi odrasle. Srčnosti in dobrote je bilo ta večer čutiti v obilju.

Obdarjenih je bilo 112 otrok, od tega 58 dečkov in 54 deklic. Že tradicionalno mu vse od leta 1998 zelo lepa in uporabna darila za otroke pomagajo sestaviti dobri ljudje iz Rotary cluba Domžale.

V Centru za socialno delo Domžale se v imenu vseh obdarjenih iskreno zahvaljujemo Rotary clubu Domžale, še posebej Miklavževi pomočnici Martini Oražem.

Marta Tomec

MIKLAVŽ in ROTARY CLUB DOMŽALE z otroci iz rejniških družin