Center za socialno delo Domžale že več let izvaja projekt socialnega učenja – Učenje za življenje, ki se je oblikoval kot odgovor na potrebe staršev in otrok v občinah Domžale, Mengeš, Trzin, Lukovica in Moravče. Svetovalne delavke, ki se ukvarjajo s svetovanjem družinam, odraslim in otrokom, so opazile, da se pri svojem delu srečujejo s številnimi družinami z mnogimi izzivi in prav ti izzivi so razlog, da včasih družine potrebujejo podporo pri vsakdanjem življenju.

V podporo projektu socialnega učenja smo se zbrali študentje (glej sliko) različnih študijskih smeri, kot so socialno delo, socialna pedagogika, predšolska vzgoja in družbena informatika z namenom, da raziščemo potrebe otrok, ki so v projekt že vključeni, da zagotovimo nove laične sodelavce in poskušamo najti potencialne donatorje, ki bodo prepoznali vrednost projekta za lokalno okolje in nam z donacijami omogočili, da otrokom ponudimo pomoč in raznolike prostočasne dejavnosti.

 

Vabimo vas, da se nam pridružite pri soustvarjanju projekta socialno učenje.  INFO:  veronika.rajk@gov.si.

Veseli bomo tako donatorskih sredstev kot tudi vašega časa, ki bi ga kot prostovoljci preživeli z otrokom v vašem lokalnem okolju, približno uro do dve na teden. Pridobili bi nova znanja in izkušnje, prosti čas bi preživljali na zanimiv način in spoznali nove ljudi. Pri tem bi vas podprli z mentorstvom strokovne delavke, na intervizijskih srečanjih bi svoje izkušnje lahko podelili z drugimi prostovoljci in povrnili bi vam potne stroške. V kolikor vas zanima sodelovanje prosimo kontaktirajte vodjo projekta uni. dipl. soc. del Veroniko Rajk na njen elektronski naslov: veronika.rajk@gov.si.

Avtorici: Maja Gnidovec in Katarina Zagorac

Foto: Tamara Rape Žiberna

 

Sodelovanje Univerze v Ljubljani s Centrom za socialno delo za družbeno korist